Bioclima Θερμομόνωση & Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας – Dagiopoulos.gr

Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας

Bioclima Systems & Ενεργειακή Αναβάθμιση 

Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης με το Πιστοποιημένο σύστημα Εξωτερικής θερμομόνωσης BIOCLIMA από την KRAFT PAINTS. Η σειρά BIOCLIMA® αποτελεί συστατικό στοιχείο μιας νέας ανθρωποκεντρικής και περιβαλλοντικής αρχιτεκτονικής κουλτούρας συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξοικονόμηση χρημάτων και ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω μείωσης των εκπομπών CO2 έως και 50%. Σχεδιάστηκε με γνώμονα την ελληνική πραγματικότητα, που είναι πλούσια σε μικροκλίματα και αρχιτεκτονική παράδοση.


Πρόκειται για έξυπνα συστήματα ικανά να ανταποκρίνονται στις κλιματικές και περιβαλλοντολογικές μεταβολές, καθώς είναι σε θέση να περιορίζουν τους ρύπους, να συμβάλλουν στην υγιεινή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, να παρέχουν στεγανότητα, να αυξάνουν τη θερμική χωρητικότητα και την εν γένει ενεργειακή συμπεριφορά του κτηρίου. Αποτέλεσμα όλων αυτών, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Η Εξοικονόμηση Ενέργειας αποτελεί σήμερα θέμα ζωτικής σημασίας, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της εξοικονόμησης πόρων, όσο και για την μείωση του κόστους που δαπανούμε για ψύξη ή θέρμανση.

Όσον αφορά τον οικοδομικό κλάδο και τις κτηριακές κατασκευές που υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα, η κατάσταση της προστασίας των οικημάτων από το ψύχος του χειμώνα και το θέρος του καλοκαιριού είναι εξαιρετικά ελλιπής λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο σχεδόν το 58% των κατοικούμενων σπιτιών της Ελλάδας διαθέτει μια οποιουδήποτε είδους θερμομόνωση ενώ περίπου το 40% δεν διαθέτει απολύτως καμία! (Πηγή: Ελληνική Στατιστική Αρχή).

Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 3 εκατομμύρια κτήρια χωρίς καθόλου θερμομόνωση. Αν προστεθεί και το γεγονός της πλημμελούς εφαρμογής θερμομόνωσης στα ήδη κατασκευασμένα κτίρια ακόμα και των τελευταίων ετών καθώς και της γήρανσης ή θερμομονωτικής αποδυνάμωσης ορισμένων ευπαθών υλικών αυτής, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ένα σημαντικό ποσοστό του προβλήματος ενεργειακής εξοικονόμησης οφείλεται στην κτηριακή δομή της χώρας.


Πιστή στην φιλοσοφία της η KRAFT Paints του ομίλου Druckfarben Hellas Α.Ε.Β.Ε.συνεχώς αναπτύσσει και παράγει καινοτόμα προϊόντα και συστήματα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του πελάτη. Ένα από αυτά είναι η ολοκληρωμένη οικογένεια συστημάτων ενεργειακής αναβάθμισης BIOCLIMA της KRAFT το οποίο προσφέρει πλέον την πιο ολοκληρωμένη σειρά πιστοποιημένων συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης CLIMAtotal με 92 πιστοποιημένους συνδυασμούς υλικών ως σύστημα, με ευρωπαϊκή πιστοποίηση κατά ETAG004 (αρ. ΕΤΑ 10/0122). Οι συνδυασμοί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μονωτικά υλικά (EPS – διογκωμένη πολυστερίνη γραφιτούχα ή μη, XPS – εξηλασμένη πολυστερίνη, πετροβάμβακα), βασικά υλικά (οργανικά και ανόργανα) και τελικά επιχρίσματα (ακρυλικά, ελαστομερή, σιλοξανικά, γρανιτοσοβάδες και ενεργειακά) σε μεγάλη ποικιλία κοκκομετριών από 0.4mm έως και 2.5mm, που ταιριάζουν σε όλα τα υποστρώματα κατασκευής.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης είναι η δυνατότητα εφαρμογής του σε μία πληθώρα κτηριακών κατασκευών που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν ιδιαίτερες κατασκευαστικές απαιτήσεις και συνεπώς ειδικές προδιαγραφές υλικών. Αυτή την απαίτηση έρχεται να την καλύψει στο έπακρο το πιστοποιημένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης BIOCLIMA της KRAFT για τους παρακάτω λόγους:

Αρχικά, πρόκειται για σύστημα με πιστοποίηση χρήσης όλων των ειδών των πιο διαδεδομένων θερμομονωτικών πλακών (EPS, XPS, MW). Η επιλογή του είδους του θερμομονωτικού υλικού επαφίεται στον εκάστοτε μελετητή καθώς εξαρτάται από διάφορα χαρακτηριστικά (συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας, πάχος θερμομονωτικού υλικού, ευκαμψία, απορρόφηση υγρασίας, ακαυστότητα, ηχοαπορρόφηση κτλ).

Επίσης, διαθέτει 2 επιλογές αντιρρηγματικής προστασίας και βασικής στρώσης εξωτερικής θερμομόνωσης αναλόγως των κτηριακών απαιτήσεων. Η πρώτη αφορά ανόργανη αντιρρηγματική προστασία, με χρήση του ινοπλισμένου τσιμεντοειδούς υλικού Strong Bond, που χρησιμοποιείται στις περισσότερες περιπτώσεις κτηρίων με συμβατικό τρόπο δόμησης (μπετό, τούβλο) και η δεύτερη αφορά οργανική αντιρρηγματική προστασία, με χρήση του ινοπλισμένου οργανικού υλικού Total Bond, που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κτηρίων με ιδιαίτερες απαιτήσεις αντοχών σε συστολοδιαστολές (π.χ. μεταλλικές κατασκευές με τσιμεντοσανίδες).

Επιπροσθέτως, όσον αφορά τα τελικά επιχρίσματα, το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης BIOCLIMA της KRAFT, προσφέρει πληθώρα επιλογών αναλόγως της περίπτωσης κτηρίου. Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης τελικού επιχρίσματος: α) ακρυλικής βάσης, με το προϊόν AcrylicPlaster, για τις τυπικές περιπτώσεις κτηρίων, β) ακρυλικής βάσης πολύ υψηλής ελαστικότητας, με το προϊόν Flexoplaster, για περιπτώσεις κτηρίων με μεγάλες συστολοδιαστολές ή σε μεγάλα υψόμετρα, γ) σιλοξανικής βάσης, με το προϊόν Waterproof Plaster, για περιπτώσεις κτηρίων με ανάγκη μεγάλης υδατοαπωθητικότητας και ευκολίας καθαρισμού όπως σε παραθαλάσσια μέρη ή πολύ ρυπογόνες περιοχές, δ) γρανιτοσοβά υψηλής αισθητικής και αντοχής, με το προϊον Granite, για περιπτώσεις ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού σε μία πληθώρα πολύχρωμων ή μονόχρωμων αποχρώσεων, ε)ενεργειακού σοβά ειδικής σύνθεσης, με το προϊόν Clima Comfort Stucco, με ιδιότητες υψηλής ανάκλασης και θερμοχωρητικότητας για ένα απόλυτο ενεργειακό και αισθητικό αποτέλεσμα. Όλα τα τελικά επιχρίσματα του πιστοποιημένου συστήματος BIOCLIMA της KRAFT μπορούν να χρωματιστούν και να παραδωθούν έτοιμα για χρήση στο εργοτάξιο σε κάποια από τις 900 προτεινόμενες F αποχρώσεις εξωτερικής χρήσης της βεντάλιας της KRAFT και σε διάφορες κοκκομετρίες από 0,4 mmέως 2,5 mm.

Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, της εταιρείας KRAFΤ, το έχουν εμπιστευθεί τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές και οι μελετητές για χρήση σε διάφορα κτήρια όπως σχολικά συγκροτήματα και ξενοδοχειακές μονάδες. Τελευταία έργα της εταιρείας μας οι μονάδες Electra Metropolis Hotel, Νέο Αεροδρόμιο Πάρου, Sani Dunes Hotel, Mediterranee. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας BIOCLIMA μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

Προηγούμενο άρθρο CLIMAroof system
Επόμενο άρθρο τι κάνει διαφορετικό το einza Novacryl