Πως λύνεται το πρόβλημα της οξείδωσης του μπρούτζου | Dagiopoulos.gr

Πως λύνεται το πρόβλημα της οξείδωσης του μπρούτζου ?

ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΞΕΙΔΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΤΖΟΥ ?

Με την πάροδο του χρόνου ο μπρούτζος ως μέταλλο οξειδώνει και αυτός. Πολλοί ψάχνουν στις μηχανές αναζήτησης για λύσεις, θέλοντας να καθαρίζουν τα πολύτιμα αντικείμενά τους. Ειδικά όσοι διαθέτετε αντίκες ή αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, μάθετε χρήσιμες πληροφορίες για τον καθαρισμό του. 

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΞΕΙΔΩΣΗ ΜΠΡΟΥΤΖΟΥ

Τι είναι η οξείδωση του μπρούτζου και γενικά των μετάλλων; Απλά είναι μία χημική  αντίδραση κατά την οποία τα άτομα της επιφάνειας του μετάλλου ενώνονται με τα άτομα της υγρασίας της ατμόσφαιρας και προκύπτουν νέες ενώσεις, καταστροφικές για τα μέταλλα γιατί τα οξειδώνει

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΞΕΙΔΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΤΖΟΥ;

Κάθε μέταλλο αντιδρά διαφορετικά στην οξείδωση. Ο μπρούτζος είναι κράμα χαλκού και κασσίτερου (88% και 12% αντίστοιχα) και όπως ο χαλκός πρασινίζει αν οξειδωθεί χωρίς όμως να πρασινίζει πολύ και συνεπώς μπορεί να καθαριστεί πιο εύκολα.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΞΕΙΔΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΡΟΥΤΖΟ;

Δείτε παρακάτω κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να καθαρίσετε τον μπρούτζο από την οξείδωση.

Τip: Πριν προχωρήσετε στα παρακάτω βήματα, μπορείτε να βουτήξετε τα μπρούτζινα αντικείμενα σε χλιαρό νερό με πράσινο σαπούνι για να μαλακώσουν.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

  • Λευκό ξίδι
  • Αλεύρι
  • Αλάτι
  • Λεμόνι
  • Πανί από μικροΐνες

ΒΗΜΑ 1

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΕΥΚΟ ΞΙΔΙ, ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ

Χρησιμοποιώντας λευκό ξίδι, αλεύρι και αλάτι, δημιουργείτε ένα μείγμα το οποίο πρέπει να απλώσετε στην επιφάνεια, να το αφήσετε για λίγο και μετά να το τρίψετε ελαφρώς. Στη συνέχεια μπορείτε να ξεπλύνετε το μείγμα με νερό και να το στεγνώσετε με ένα πανί από μικροϊνες. 

Tip: Mε λίγες σταγόνες από λάδι και ξίδι, θα χαρίσετε στα μπρούτζινά σας αντικείμενα μια όψη γυαλάδας.

ΒΗΜΑ 2

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Σε περίπτωση που η πρώτη μέθοδος δεν λειτουργήσει τόσο αποτελεσματικά, συνεχίστε το καθάρισμα των μπρούτζινων αντικειμένων χρησιμοποιώντας λεμόνι. Στίψτε λεμόνι σε ένα βαθύ πιατάκι και ρίξτε μέσα αλάτι. Τρίψτε τα αντικείμενα με ένα νωπό πανί.

ΒΗΜΑ 3

WD-40 MULTI-USE PRODUCT - ΔΩΣΤΕ ΣΤΑ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΝΑ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!

Στην αναζήτηση λύσης στην αναζήτησή σας «μπρούτζος οξείδωση», δεν μπορεί να λείπει το WD-40 Multi-Use Product. Χρησιμοποιώντας το προϊόν και ψεκάζοντας στα μπρούτζινα αντικείμενα, θα τα προστατέψετε διατηρώντας τα καθαρά για περισσότερο χρονικό διάστημα. Απλά ψεκάστε και σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.

ΤΟ WD-40 MULTI-USE PRODUCT ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΞΕΙΔΩΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε WD-40 Multi-Use Product σε σκεύη που έρχονται σε επαφή με φαγητό.

WD-40 MULTI-USE PRODUCT ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ!

Όσοι ασχολείστε με το DIY γνωρίζετε πολύ καλά κάποια θαυματουργά προϊόντα, όπως το λευκό ξίδι και το λεμόνι, τα οποία δεν καθαρίζουν απλά αλλά απολυμαίνουν κιόλας! Παρομοίως, όσοι ασχολείστε με το DIY θα γνωρίζετε εξίσου πολύ καλά ότι το WD-40 Multi-Use Product μπορεί να αποτελέσει το "δεξί σας χέρι" και να σας βοηθήσει σε πολλά προβλήματα που απαιτούν αποτελεσματικά και γρήγορα μία λύση! Τώρα, σίγουρα όσοι έχετε αναζητήσει "μπρούτζος οξείδωση", γνωρίζετε κάποιους δραστικούς τρόπους για την αντιμετώπισή τους! Ακολουθήστε τα βήματα και καλό καθάρισμα! Μήπως αντιμετωπίζετε και άλλο πρόβλημα με την κόλλα που έχει κολλήσει σε κάποιο ύφασμα; Βρείτε τις λύσεις στις χρήσεις του WD40

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ WD-40 MULTI-USE PRODUCT ΕΔΩ

ΤΟ WD40 ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 2000+ ΧΡΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΕΣ 

 

Προηγούμενο άρθρο Victory Innovations Ηλεκτροστατικοί Ψεκαστήρες Απολύμανσης Επιφανειών
Επόμενο άρθρο Πως επιλέγουμε το κατάλληλο σφραγιστικό ανάλογα με την εφαρμογή ?