Διακόσμηση στους τοίχους και στα έπιπλα με περλέ εφέ – Dagiopoulos.gr

Διακόσμηση στους τοίχους και στα έπιπλα με περλέ εφέ

Αν ψάχνεις ένα διαφορετικό τρόπο για να τονίσεις ένα σημείο ή ένα χώρο του σπιτιού και να δώσεις μια χροιά πολυτέλειας, το εφέ πέρλας είναι η καλύτερη λύση.

Το εφέ πέρλας είναι ένα είδος τεχνοτροπίας που δημιουργεί ένα ιριδίζον φινίρισμα παρόμοιο με τα νερά που έχει το φίλντισι. Οι διακοσμητές το χρησιμοποιούν για να φωτίσουν ή να δώσουν μια αίσθηση πολυτέλειας σε ένα χώρο που θέλουν να εντυπωσιάσει, όπως την τραπεζαρία, ένα σκοτεινό χωλ ή το wc.

Επιπλέον το εφαρμόζουν σε επαγγελματικούς χώρους όπως αίθουσες εστιατορίων, λόμπυ ξενοδοχείων και πολυτελή κέντρα διασκέδασης.

Πώς θα φτιάξεις το εφέ πέρλας:

Για να δημιουργήσεις το εφφέ πέρλας υπάρχει το Γαλάκτωμα Πέρλας της Polyvine Create Pearl Effects που διατίθεται σε Χρυσό (Gold), Ασημί (Silver) και Λευκό (Pearl).

Η ιδιότητά του είναι ότι ότι βάφεται σε ήδη βαμμένες επιφάνειες, τοίχους και ταβάνια, και διαθέτει μερική διαφάνεια, αφήνοντας να διαφαίνεται - ή αλλιώς να «φεγγίζει» - το χρώμα που είναι βαμμένο απο κάτω, ενώ παράλληλα του προσδίδει γυαλάδα πέρλας. 

Το Γαλάκτωμα Πέρλας της Polyvine είναι ειδικά σχεδιασμένο για να χρησιμοποιείται με όλα τα συνήθη εργαλεία τεχνοτροπίας και τεχνικές τεχνοτροπίας, από αρχάριους DIYers’  έως έμπειρους μάστορες.  

Ακόμα, μπορείς με αυτό να δώσεις νέα όψη σε ένα παλιό έπιπλο. Είναι σίγουρο πως το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και με χαμηλό κόστος και κόπο. 

Η διαδικασία:

  • Διαλέγεις την απόχρωση που θέλεις να φτιάξεις το εφφέ, ώστε να προμηθευτείς το κατάλληλο χρώμα βάσης και το αντίστοιχο γαλάκτωμα πέρλας. Το χρωματοπωλείο θα σε συμβουλεύσει για την σωστή επιλογή των αποχρώσεων που πρέπει να χρησιμοποιήσεις ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
  • Για πιο έντονο αποτέλεσμα, προτίμησε σκούρες αποχρώσεις, για παράδειγμα μαύρο ή γκρί ως βάση με ασημί γαλάκτωμα πέρλας, ή κίτρινο με χρυσό γαλάκτωμα πέρλας. 
  • Επιλέγουμε συνδυασμό με Pearl για πιο διακριτικό αποτέλεσμα
  • Βάφεις αρχικά την επιφάνεια με το χρώμα της βάσης 1 ή 2 χέρια και αφήνεις να στεγνώσεις πολύ καλά.
  • Αφού στεγνώσει καλά, ξεκινάμε με την τεχνοτροπία. Διαλέγουμε τον τρόπο εφαρμογής: πινέλο, ρολό τεχνοτροπίας, πανί, σακκούλα, σφουγγάρι και περνάμε με το Γαλάκτωμα Πέρλας όλη την επιφάνεια.
  • Η τελική εμφάνιση του εφφέ διαφέρει ανάλογα με το εργαλείο τεχνοτροπίας που θα χρησιμοποιήσεις.      
  • Μόλις στεγνώσει, το εφφέ είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία!  

Ιδέες διακόσμησης με εφέ πέρλας:

Μπορείς να δοκιμάσεις κι εσύ αυτό το τολμηρό στυλ σε κάποιο τοίχο, στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο, για κάτι έντονο ή αν προτιμάς, σε κάτι πιο ήπιο. 

  

Τοίχος με ασημί απόχρωση σε σαλόνι - Μια πιο κοντινή ματιά στο εφέ πέρλας.  

Εφέ πέρλας συνδυασμένο με έπιπλο αντίκα και vintage επιτραπέζιο ρολόι - Υπνοδωμάτιο με μεταλλικό χρώμα στο ταβάνι.


 

Εφέ πέρλας στο μπάνιο - Elegant υπνοδωμάτιο σε παστέλ τόνους και ασημί πέρλα    

 

Τοίχος με μεταλλικό χρώμα σε ξενοδοχείο Εφέ πέρλας στο ταβάνι για extravagant διακόσμηση

 

Το εφέ συνδυασμένο με στένσιλ στον τοίχο - Σε χρυσό χρώμα

 

Μεταλλικό χρώμα στους τοίχους με ρίγες οριζόντιες και κατακόρυφες.

Προηγούμενο άρθρο Clima Roof Θερμομόνωση Ταράτσας
Επόμενο άρθρο Πατητή Τσιμεντοκονία