ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ!

Λιπαντικό Ποδηλάτου… Το ποδήλατο κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους με το πέρασμα του χρόνου. Αποτελεί την ιδανική λύση για εύκολη και γρήγορη μετακίνηση, αλλά και χαλάρωση. Τι μπορεί να συγκριθεί με τη χαρά μιας βόλτας στη θάλασσα ή στο βουνό με το ποδήλατο μας; Για να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε χωρίς προβλήματα όμως, πρέπει να το διατηρούμε σε όσο γίνεται καλή κατάσταση. Αυτό δεν θα μας γλυτώσει μόνο από αρκετά χρήματα στην περίπτωση που η έλλειψη συντήρησης προκαλέσει μεγαλύτερες βλάβες, αλλά πάνω από όλα είναι θέμα της προσωπικής μας ασφάλειας.

Η συντήρηση με ένα σωστό λιπαντικο ποδηλάτου μπορεί να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς την ανάγκη πολύωρων και δύσκολων διαδικασιών. Το βασικότερο μέρος του ποδηλάτου που πρέπει να μας απασχολεί όταν αναφερόμαστε στη συντήρηση του ποδηλάτου είναι η αλυσίδα. Η αλυσίδα είναι αυτή που κάνει ουσιαστικά όλη τη ¨δουλειά¨. Οπότε με το κατάλληλο λιπαντικό ποδηλάτου, θα διασφαλίσετε και τη μέγιστη απόδοσή του.

Παρακάτω θα μάθετε όσα χρειάζεστε για το λιπαντικό ποδηλάτου και πως θα συνεχίσετε να απολαμβάνετε με ασφάλεια τις βόλτες σας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Πριν εφαρμοστεί το λιπαντικό ποδηλάτου στην αλυσίδα, χρειάζεται η κατάλληλη προετοιμασία. Καλό είναι να καθαρίσετε την αλυσίδα του ποδηλάτου για να απομακρύνετε τις ακαθαρσίες που έχουν συσσωρευτεί. Αυτό μπορεί να γίνει με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό, σαπούνι και μία μαλακή βούρτσα. Καθαρίστε την αλυσίδα και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό πανί. Διαφορετικά, ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος που μπορείτε να το επιτύχετε αυτό είναι με το WD-40 Specialist Καθαριστικό Tαχείας Δράσης.  Απομακρύνει δραστικά τα λάδια, το γράσο, τους ρύπους και την επίμονη βρωμιά. Η φόρμουλα βασίζεσαι σε διαλύτες, συνεπώς εξατμίζεται γρήγορα και ξεπλένεται εύκολα.

Μόλις τελειώσετε με το καθάρισμα της αλυσίδας, εάν θέλετε να έχετε ένα πιο ολοκληρωμένο και σωστό αποτέλεσμα, καλό είναι να καθαρίσετε και τα υπόλοιπα μεταλλικά τμήματα του ποδηλάτου. Αυτό μπορεί να γίνει με το WD-40 Multi-Use Product. To μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψεκάσετε τα μεταλλικά μέρη του ποδηλάτου και να περιμένετε να δράσει για περίπου πέντε λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανί και είστε έτοιμοι.

ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Μόλις ολοκληρώσετε τον καθαρισμό του ποδηλάτου, είναι η ώρα του σημαντικού κομματιού της διαδικασίας. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από τη σωστή λίπανση της αλυσίδας. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε πολλά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να έχετε τη σωστή λίπανση. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WD-40 Specialist Σπρέι Ξηρού PTFE, το οποίο παρέχει ενισχυμένη λίπανση. Παράλληλα δημιουργεί ένα φιλμ από τεφλόν που προστατεύει από την συσσώρευση βρωμιάς , σκόνης, χώματος κλπ. στην αλυσίδα .

Το WD-40 Specialist Σπρέι Ξηρού PTFE μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τη λίπανση της αλυσίδας σας, αλλά και για την προστασία ολόκληρου του ποδηλάτου σας.

Το WD40 έχει πάνω από 2000+ χρήσεις, ανακαλύψτε τες εδώ!

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!

EXTRA TIPS

  • Η αντίληψη ότι όσο περισσότερο λάδωμα έχει η αλυσίδα τόσο το καλύτερο, είναι λάθος. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει βλάβες και τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλετε.
  • Μετά την έκθεση του ποδηλάτου σε βροχή, απαραίτητη είναι η χρήση λαδιού μετά τον καθαρισμό του ποδηλάτου.
  • Ανά τακτά διαστήματα να ελέγχετε την αλυσίδα αλλά και τα άλλα μέρη του ποδηλάτου για τυχόν εμφάνιση σκουριάς. Έτσι θα μπορέσετε ευκολότερα να αντιμετωπίσετε όποιο πρόβλημα εμφανιστεί εάν δράσετε έγκαιρα.