HOME OFFICE : ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΖΕΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – Dagiopoulos.gr

HOME OFFICE : ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΖΕΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η εξ’ αποστάσεως εργασία μπορεί να είναι ευχάριστη και δημιουργική, με τα σωστά χρώματα και την ανάλογη διάθεση.

Η εργασία από το σπίτι σε πολλές περιπτώσεις ήρθε για να μείνει. Το μόνο σίγουρο είναι πως λόγω των συνθηκών που βιώνουμε, θα διαρκέσει αρκετά ακόμα, οπότε χρειάζεται να διαμορφώσετε και τον κατάλληλο χώρο, που θα σας δίνει καθημερινά κίνητρο για δουλειά.

Δυστυχώς δεν υπάρχει πάντα διαθέσιμος χώρος γραφείου σε ένα σπίτι, οπότε απλά καταλήγουμε να μεταφέρουμε τον υπολογιστή στην κουζίνα, το υπνοδωμάτιο, το καθιστικό. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, αρκεί να μετατρέψετε μια μικρή γωνιά σε χώρο γραφείου, με τη σωστή διαρρύθμιση και τα κατάλληλα χρώματα.

Φέρτε τη φύση στο σπίτι

Η επαφή με τη φύση μας έχει λείψει περισσότερο από ποτέ. Μπορούμε όμως να μεταφέρουμε το outdoor περιβάλλον ακόμα και στο σπίτι. Αρχικά θα σας προτείναμε να τοποθετήσετε το γραφείο σας και την καρέκλα σας δίπλα ή μπροστά από το παράθυρο ή τη μπαλκονόπορτα, ώστε να βλέπετε προς τα έξω. Αν το σπίτι σας διαθέτει και κήπο, είστε φυσικά ακόμα πιο τυχεροί. Διαφορετικά, τοποθετήστε δίπλα στο γραφείο σας πολλά φυτά εσωτερικού χώρου μέσα σε γλάστρες από ρατάν. Αυτή η αναζωογονητική πινελιά θα σας φτιάχνει τη διάθεση κάθε μέρα.

Ναι στο χρώμα

Τα έντονα χρώματα έχουν τη δύναμη να μας ξυπνούν συναισθήματα και να βελτιώνουν τη διάθεσή μας. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε το γραφείο σας σε μια γωνιά του σπιτιού. Αν αναζητάτε ένα χρώμα που θα σας βοηθήσει να μείνετε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε εστιάστε στο μπλε και ιδιαίτερα σε μια φρέσκια καθαρή μπλε απόχρωση όπως το KR 1196 Crisp Blue από την Inspired Collection της KRAFT Paints . Το μπλε είναι γνωστό σαν ένα δημιουργικό χρώμα που ευνοεί τη χαλάρωση και την παραγωγικότητα. Για να δημιουργήσετε αντιθέσεις, προτιμήστε λευκό γραφείο και λευκή καρέκλα.

Πράσινη ενέργεια

Το πράσινο χρώμα μπορεί να σας ταξιδέψει έστω και νοερά, να σας γεμίσει θετική ενέργεια και αισιοδοξία. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε το… εργασιακό ωράριο; Επιλέξτε για τον τοίχο ένα χρώμα όπως το City of Green KR 2136 από την παλέτα Inspired Collection της KRAFT Paints και τοποθετήστε εκεί το γραφείο σας. Το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα ζεν. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε τους τοίχους με πολλά μικρά καδράκια με motivational quotes, που θα σας δίνουν κάθε μέρα κίνητρο για δουλειά.

Girly Style

Αν ονειρεύεστε ένα γραφείο σαν θηλυκό μπουντουάρ, μπορείτε να το έχετε. Διακοσμήστε το με ροζ αξεσουάρ, παιχνιδιάρικα αντικείμενα, κοσμήματα, καλλυντικά ή και μπουκαλάκια από αρώματα. Τα φρέσκα λουλούδια φυσικά και αξίζουν μια θέση στο γραφείο σας. Για ένα αρμονικό αποτέλεσμα, θα σας προτείναμε να επιλέξετε ένα λευκό χρώμα για τον τοίχο σας όπως το KR 1031 Lace White από την Inspired Collection της KRAFT Paints.

Το διαχρονικό γκρι

Το γκρι είναι ένα χρώμα που συναντάμε συχνά σε γραφεία, οπότε αποτελεί ιδανική επιλογή για να διαμορφώσετε ένα λειτουργικό και μίνιμαλ home office. Επιλέξτε μια γκρι απόχρωση όπως το CG551 Ethos από την Colors of Greece Collection της KRAFT Paints. Διακοσμήστε το χώρο με έπιπλα στη φυσική απόχρωση του ξύλου και ασπρόμαυρα πόστερ και έχετε το πιο μοντέρνο γραφείο στο σπίτι. Για να ενισχύσετε τη φυσική απόχρωση του ξύλου, επιλέξτε το βερνίκι ξύλου πολυουρεθάνης νερού Wood Shield, για αποτελεσματική προστασία σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Αποτρέπει την ανάπτυξη μούχλας και μυκήτων και αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά του ξύλου.

Προηγούμενο άρθρο Οι βασικές διαφορές μεταξύ των τεχνολογιών μπαταρίας
Επόμενο άρθρο Ποιό είναι το κατάλληλο παπούτσι εργασίας ?